Over ons

                                                  Maatschappelijk verantwoord
'Burgers van Diem' is méér dan alleen een eetgelegenheid. Hier werken mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking met veel plezier en toewijding in zowel de bediening als de keuken.


Wie bij Burgers van Diem komt, neemt de tijd en laat zich verrassen door het enthousiasme en de toewijding van onze medewerkers.

                                                         We heten u van harte welkom!

Nieuwe perspectieven
Burgers van Diem is een restaurant met een bijzonder karakter. Bijzonder omdat er mensen met een verstandelijke beperking werken. Mensen die vaak aan de zijlijn van de samenleving staan; die weinig kansen hebben op een betaalde baan, vaak meer geïsoleerd door de maatschappij, dan door hun eigen beperking.

Burgers van Diem biedt deze mensen nieuwe perspectieven. In een eigen bedrijf doen ze werkervaring op. Hier ontwikkelen zij hun sociale en maatschappelijke vaardigheden en krijgen zij een opleiding in de praktijk.

Door het directe contact met klanten en gasten én het werken in een team, wordt hun weerbaarheid groter en groeien ze gaandeweg naar meer zelfstandig functioneren. Voor velen van hen is dit een start op weg naar betaald werken, een stap naar zelfstandig burgerschap.

Medewerkers
Er werken 8 mensen met een beperking of NAH bij Burgers van Diem. De minimale eis is dat de medewerkers 2 dagen beschikbaar zijn. Je kan bij Burgers van Diem werken met een WMO of WLZ indicatie. We werken nauw samen met Zozijn. Daarnaast is het ook mogelijk om zorg in te kopen met een PGB. Het team zorgt voor de ondersteuning, begeleiding en ontwikkeling van de medewerkers. Daarnaast zijn er 3 vrijwilligers actief bij Burgers van Diem. Er zijn ook stagemogelijkheden.

 

Burgers van Diem…..
...wil bijdragen aan een beter leefmilieu, aan begrip en respect voor de ander, ongeacht zijn of haar beperkingen.

 

 

Adresgegevens:

Waverlo 14

6942RG  Didam

Tel:     0316 254157

email: info@burgersvandiem.nl

 Reageer op dit item